ساخت و تولید لوله‌های فولادی به روش‌های مختلف انجام می‌شود. روش اسپیرال یکی از روش‌های تولید، ساخت لوله فولادی است که به این نوع از لوله‌ها لوله اسپیرال فولادی یا متداول‌تر لوله اسپیرال می گویند.لوله فولادی در این روش، از ورقه‌های فولادی با ضخامت‌های متفاوت و به شکل مارپیچی ساخته می‌شوند. لوله‌های اسپیرال در سایزهای ۸ الی ۱۲۰ اینچی تولید و روانه بازارهای مصرفی می‌شوند.

این لوله‌ها عمد تا جهت مصارف آب‌رسانی و گازرسانی شهری و روستایی و صنایع بزرگ با استانداردهای مختص همان سیال که قرار است حامل آن باشد تولید می‌گردد. لوله‌های اسپیرال فولادی در شاخه‌های به طول ۶ الی ۱۲ متری و در ضخامت‌های تعریف شده در استانداد ساخت این لوله‌ها برای هر سایز جهت مصارف بیان شده استفاده می‌گردد.

در طی فرایند تولید و ساخت لوله‌های اسپیرال فولادی ، گاهی ممکن است به علت اشکال در عملیات ساخت دچار نشتی و یا خرابی شوند که به آنها لوله‌های اسپیرال غیر تست می گویند. و از این لوله‌ها به عنوان سا پورت و یا به عنوان پایه‌های سازه‌های فلزی و فولادی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند.

مهم‌ترین مرحله فرایند تولید در لوله‌های اسپیرال فولادی نوع جوش و شیوه جوشکاری می‌باشد اینکه عملیات جوشکاری لوله‌ها به چه صورت انجام می‌شود مهم است چرا که استحکام و مقاوت لوله در مقابله با فشار سیال ورودی که به دیواره داخلی آن وارد می‌شود خود به نوعی حائز اهمیت و قابل توجه است. به همین دلیل در در لوله‌های فولادی مختلف که به روش اسپیرال ساخته می‌شوند جوش جداره لوله مهم‌ترین مرحله در فرایند تولید لوله‌های اسپیرال می‌باشد.

شکل دهي لوله های اسپيرال فولادی

یکی از روش‌های مرسوم و استاندار تولید لوله فولادی در جهان تولید لوله فولادی به روش اسپیرال است.

در این روش تولید لوله، ورقه فولادی با گذشتن از یک سری غلتک‌ها با درزی حلزونی یا اسپیرال به شکل استوانه لوله‌ای در خواهد آمد. در لوله‌های اسپیرال برخلاف لولهٔ درز مستقیم فولادی که قطر لوله بستگی به اندازه پهنای ورق دارد، در این روش ساخت قطر لوله با تغییر زاویهٔ تغذیهٔ اولیهٔ ورق تغییر خواهد نمود.

لوله‌هایی با قطرهای مختلف با تغییر زاویهٔ تغذیه، ایجاد می‌شود، در حالی که در تولید لوله فولادی به روش درز مستقیم باید کل قالب‌های خط تولید تعویض شوند. همین عوامل سبب می‌شود که در روش تولید به شیوه اسپیرال، لوله با قطرهای مختلف را با هزینهٔ کمتری نسبت به درز مستقیم تولید کرد.لوله‌های اسپیرال به دو روش یک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای تولید می‌شوند.

بررسی بیشتر لوله های اسپیرال

لوله اسپیرال، با استفاده از کویل های فولادی حاصل فرایند نورد گرم و به وسیله جوشکاری به روش جوش قوسی زیر پودری اتوماتیک در دمای معمولی ساخته می‌شوند.

خط جوش یا درز جوش در این لوله به شکل مارپیچ یا حلزونی است. در طی فرآیند جوشکاری، به گونه‌ای نوار ورق فولادی نورد می‌شود که جهت نورد با جهت مرکز لوله، به جهت شکل گیری و جوشکاری یک زاویه یکسان داشته باشد.

به همین دلیل درز جوش در یک خط مارپیچ قرار می‌گیرد. به‌طور کلی از این لوله‌ها، درسیستم‌های گرمایش و تهویه هوا (HVAC) عرضه و مورد استفاده قرار می‌گیرند. از محصولات لوله‌های اسپیرال در ساختمان‌های مسکونی یا تجاری نیز استفاده می‌شود.

لوله اسپیرال مارپیچ یا گرد

لوله‌های مارپیچ اسپیرال معمولاً از فولاد گالوانیزه شده و گاهی اوقات از فلز آلومینیوم ساخته می‌شوند. اگر این لوله‌ها از جنس ورق فلزی نباشند، می‌تواند از جنس تخته فایبرگلاس یا کامپوزیت سیمی و پلاستیک انعطاف پذیر باشند.

کاربرد این لوله‌ها خیلی زیاد است و در طول‌های مختلفی تولید می‌شوند، اما طول آن ۶ متری جز متداول‌ترین و پرمصرف‌ترین لوله ها می باشد که برای قرار گرفتن در کامیون استاندارد است. با توجه به کارایی و عملکرد مورد نیاز این لوله‌ها، با استفاده از روش‌های اتصال لوله کشویی (لغزشی) یا اتصال فلنج به فلنج به هم اتصال داده می‌شوند.

کاربردهای لوله اسپیرال :

تنوع لوله اسپیرال، استفاده راحت و تطبیق پذیری با محیط منجر به استفاده ازاین لوله ها درطیف وسیع و چشمگیری از کاربردهای تجاری و صنعتی شده است:

کاربردهای تجاری لوله اسپیرال:

در کاربردهای تجاری اولین استفاده از این نوع لوله ها برای سیستم های گرمایشی و تهویه هوا یا سیتم های HVAC است. همچنین در بسیاری از مکان هایی که این لوله ها استفاده می شود و کاربردهای تجاری این لوله محسوب میشود از جمله این موارد :

  • مراکز عمومی
    • درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها
    • اجتماعات و مکان‌های تفریحی
    • ساختمان‌های اداری و انبارها

کاربردهای صنعتی لوله فولادی اسپیرال

استحکام و مقاوت این لوله درشرایطی با فشارهای مثبت و منفی بالا، منجر به کاربردهای صنعتی متعدد و گسترده شده است از جمله :
• سیستم HVAC (تهویه مطبوع)
• دفع دودهای شیمیایی و سایر سموم محیطی
• دفع گرد و غبار و سایر ذرات ریز موجود در هوا
• حذف تولید محصولات فرعی مانند خاک اره و تراش چوب
• جابجایی مواد فله مانند بارگیری کامیون‌ها و قیف ناودانی

لوله اسپیرال ایزوله

لوله اسپیرال دو جداره، ویژگی های عایق حرارتی و تضعیف صدا را که دو مزیت اساسی می باشد را به هر سیستم توزیع هوا می‌افزاید.
با استفاده از لوله‌های مارپیچی داخلی و خارجی لوله اسپیرال دو جداره، ساخته شده است که لایه‌ای از عایق فیبر شیشه‌ای در بین آن قرار گرفته است، بنابراین باعث کاهش نویز و صرفه جویی درمصرف انرژی می‌شود.

جابجایی مواد و بارگیری کامیون

قابلیت توانایی این لوله درتحمل فشارهای زیاد، خصوصیات جریان هوای کارآمد و همچنین کاهش فشار کم آن باعث می‌شود برای کاربردهای جابجای و حمل مواد فله مفید و ایده ال ها ی لازم را داشته باشد.

اتصالات لوله اسپیرال

ساخت خطوط انتقال اسپیرال، خط کاملی از اتصالات درز جوشی و اتصالات لب به لب را شکل می دهد؛ که صرفا جهت استفاده و اتصال لوله های اسپیرال طراحی شده است. اتصالات استاندارد این لوله ها شامل انواع مختلفی از زانویی، سه راهی، اتصالات جانبی، کاهنده و سایر اجزای ساخته شده از فولاد استاندارد است.

.در این مقاله ما به تفاوت کانال، لوله و تجهیزات اطلاعاتی را بیان کردیم . در ادامه با ما همراه باشید با مقاله های در ارتباط با  سانتریفیوژ مکنده و دمنده و هواکش صنعتی که در اختیار شما قرار می دهیم.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *