اصلی ترین تفاوت هواکش دمنده و مکنده بر روی نحوه عملکرد آن ها است. چرا که هواکش دمنده هوا را از داخل به بیرون و هواکش مکنده هوا را از بیرون به محیط داخل انتقال می دهد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره تفاوت های هواکش دمنده و مکنده در ادامه این مطلب همراه ما باشید.

هواکش دمنده چیست؟

پروانه فن دمنده به گونه ای طراحی شده است که هوا را از محیط داخل به بیرون هدایت می کند. از هواکش دمنده در محیط های استاده می شود که نیاز به خروج هوای آلوده دارند. بنابراین در بیشتر آشپزخانه ها یا سرویس های بهداشتی از هواکش دمنده استفاده می شود. بنابراین برای خنک کردن هوای محیط نیز از این هواکش استفاده می شود. با استفاده از هواکش دمنده می توان هوای آلوده را از محیط خارج کرد. هواکش دمنده در انواع مختلفی برای کاربرد های گوناگون طراحی شده است. هواکش دمنده در مدل های صنعتی قابلیت جابجایی حجم بیشتری از هوا را دارد. از مهم ترین کاربرد های هواکش دمنده می توان به تهویه هوا در فضای آشپزخانه، تخلیه گاز های سمی گرد و غبار ر کارگاه و سوله های صنعتی، خروج بو های نامطبوع و بخارات شیمیایی در صنایع پتروشیمی و داروسازی و .. اشاره کرد. ویژگی های استفاده هواکش دمنده شامل : تخلیه گاز های خطرناک در صنایع شیمیایی و پالایشگاه، تهویه هوای نامطبوع در رستوران، آزمایشگاه، مراکز درمانی، قابل استفاده در منازل، کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها، سالن‌های ورزشی و گلخانه‌ها می شوند.

 

 

هواکش مکنده چیست؟

نحوه عملکرد هواکش مکنده به گونه ای است که هوا را از محیط بیرون به داخل کشیده و وارد فضای مورد نظر می کند. بنابراین از این هواکش در محیط های که نیاز به هوای تازه دارند مانند: سالن های ورزشی، گلخانه، اتاق های پر جمعیت (سالن اجتماعات) استفاده می کنند. از ویژگی های هواکش مکنده می توان به تصفیه هوا و بهبود کیفیت آن در محیط های بسته اشاره کرد. از ویژگی های هواکش دمنده می توان به قدرت مکش بالا، مصرف انرژی بهینه، قابلیت نصب آسان، مقاومت بالا در برابر رطوبت و حرارت و .. اشاره کرد. بنابراین استفاده از هواکش مکنده در محیط های مرطوب سبب جلوگیری از رشد کپک و قارچ می شود. با خروج هوای گرم و آلوده، فشار کمتری بر روی سیستم‌های خنک‌کننده وارد می‌شود.در مکان‌هایی مانند پارکینگ‌های سرپوشیده، کمک به تخلیه گازهای مضر مانند مونوکسیدکربن می‌کند. مهم ترین کاربرد های هواکش مکنده عبارتند از :

  • صنایع: کارگاه‌ها، کارخانه‌ها، سوله‌های صنعتی
  • مراکز درمانی و بیمارستان‌ها: تهویه و کاهش آلودگی هوا
  • گلخانه‌ها: تخلیه هوای گرم و تأمین شرایط بهینه برای گیاهان
  • منازل مسکونی: سرویس‌های بهداشتی، آشپزخانه و پارکینگ
  • رستوران‌ها و آشپزخانه‌های صنعتی: تخلیه دود و بخارات چربی

تفاوت های فن دمنده و مکنده از لحاظ  فنی

بسیاری از کاربران صنایع مختلف از فن مکنده به عنوان هواکش های صنعتی یاد می کنند.در صورتی که می دانیم هواکش صنعتی یک دستگاه الکتریکی است که چند عدد پره یا تیغه در درون وجود دارد که هوای مورد نیاز در درون محیط را فعال می کند. در حالی است که فن دمنده جز فن های مکانیکی است که با استفاده ازهواکش تعبیه شده درخود ، میزان هوای تولید شده را به نقاط مختلف هدایت می کنند.از آنجایی که فن دمنده تنها یک نقطه مشخص را خنک می کند و معمولاً میزان هوای دمنده را از راه سوراخ های کوچک عبور می کند. از این رو فن دمنده می تواند میزان تأثیر خود را برای ناحیه باز روبه رو خود حفظ کند. اما اگر میزان جریان هوای تولید شده از ناحیه محفظه منعکس گردد میزان حجم هوا به سرعت کاهش می یابد. به همین علت نباید از فن مکنده در مکان هایی که نیاز به نصب نزدیک هواکش به منبع اصلی است استفاده کرد.و باید بدانیم که فن دمنده میزان فشار بسیاری را برای تولید گاز مورد نیاز استفاده می کند. این در حالی است که هواکش های صنعتی یا همان فن مکنده برای تولید همان اندازه گاز مورد نیاز از فشار کمتری استفاده می کند.فن دمنده با تعداد بیشتری از پره در محور فن و قوس قابل توجه آن فشار بیشتری به داخل کانال ها یا سالن مورد تهویه وارد می کند و همچنین نسبت به حجم هوای تولید شده از قدرت کمتری از الکترو موتور نیازمند است.نکته قابل توجه فن دمنده سبک تر بودن پروانه است که کمک زیادی در انتخاب الکتروموتوری با قدرت پایین تر به طراح می کند .اگر بخواهیم از لحاظ فنی فن دمنده و مکنده را با یکدیگر مقایسه کنیم باید این گونه بیان کرد که فن مکنده به انواع هواکش های جریان محوری، هواکش های سانتریفوژ و نیز هواکش های جریان مقابل گفته می شود. ولی فن دمنده شامل انواع دمنده های سانتریفوژ و دمنده های جایگزین قطبی می باشد. طراحی و ساخت فن مکنده به شکلی است که در آن موتور و تیغه هایی وجود دارد که هر یک از آن ها وظیفه اداره کردن و هدایت جریان الکتریسیته به محیط اطراف را بر عهده دارند. اما فن دمنده دارای فن، پوشش بیرونی، ورودی و خروجی می باشد که میزان هوا را در یک محیط مشخص تولید می کند.

مهم ترین تفاوت هواکش دمنده و مکنده

هواکش دمنده و مکنده از نظر عملکرد، جهت حرکت هوا، کاربرد، ساختار پروانه، فشار هوا و.. با یک دیگر تفاوت دارند. از نظر عملکرد هواکش دمنده وظیفه انتقال هوا از محیط بیرون به فضای داخلی را دارد. هواکش مکنده هوا را از محیط خارج به داخل هدایت می کند. جهت حرکت هوا در فن دمنده از ورودی به سمت خروجی با فشار بالایی انجام می شود. اما هواکش مکنده هوا را از محیط داخلی به سمت خارج با مکش انتقال می دهد. بنابراین هر زمان قصد تخلیه هوا آلوده از گاز های مضر، بو و رطوبت را داشتید خرید هواکش مکنده را به شما پیشنهاد می کنیم. جالب است بدانید که تمام تفاوت هواکش دمنده و مکنده به دلیل تفاوت ساختار طراحی پروانه در این دو فن است. تیغه های ساختار پروانه هواکش دمنده دارای انحنا برای افزایش فشار هوا است. اما طراحی ساختار پروانه در فن دمنده مناسب برای کاهش فشار خروجی هوا و افزایش انتقال هوا به فضای بیرونی است. هر زمان هدف استفاده شما از هواکش انتقال هوای آلوده به محیط بیرونی بود می توانید از هواکش مکنده استفاده کنید.

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *