در دنیای امروزه که تکنولوژی در تمامی جهات گسترده شده است و می توان ازآن در تمامی زمینه ها بهره برد، می بایست گسترش روزافزون ابزار و تجهیزاتی که سبب سهولت فعالیت ها در کلیه اوامر و از جمله در سیستم تأسیسات ساختمانی شده اند را مدنظر داشت. کانال اسپیرال گالوانیزه یا همان Galvanized Spiral Air Duct و دیگر انواع این محصولات علاوه بر تسهیل در کارها و فعالیت ها موجب کاهش مصرف انرژی، افزایش سرعت کار و افزایش عمر مفید قطعات ساختمانی می شود. از جمله محصولاتی که در این زمینه بسیار مورد استفاده قرار می گیرند و جزء مهمی در سیستم تجهیزات ساختمانی و تأسیساتی می باشند، کانال ها هستند. کانال ها در انواع و اقسام مختلفی با توجه نوع کاربری و شرایط آن به دسته بندی های مختلفی تقسیم می شوند که یکی از پرکاربردترین های لوله هوا، کانال اسپیرال گالوانیزه می باشد.
کانال اسپیرال گالوانیزه هوا محصولی جدید از کانال گرد می باشد که دارای ویژگی های مشخص و متمایزی است که موجب کاربرد گسترده آن در سیستم های تهویه و دیگر موارد می شود. بالا بودن سرعت ساخت، استحکام بالا، شرایط و امکانات آسان برای نصب، قابلیت تحمل فشار و سرعت نسبتا بالای جریان عبوری سبب گشته است که کانال اسپیرال گالوانیزه در کاربری های مختلفی مانند سیستم های تهویه مطبوع ( هواکش صنعتی )، تخلیه بخارات و گازهای سمی و همپنین انتقال پودر و دانه های غلات و موارد متعدد دیگری مورد استفاده قرار بگیرد. ازجمله دیگر موارد کاربرد کانال اسپیرال گالوانیزه می توان به استفاده در ساختمان کارخانجات، ورزشگاه ها، اماکن عمومی، راه سازی و پل سازی، طراحی داخلی بناها و مواردی از این دست می باشد که می خواهند کانال اسپیرال گالوانیزه به صورت نمایان یا اکسپوز به کار برده شود نظیر بیمارستان ها، سوله های صنعتی، باشگاه های ورزشی و استادیوم ها، سرویس هاس بهداشتی، آشپزخانه های صنعتی، انبوه سازی و غیره می باشد.
اگر بخواهیم در مورد نحوه ساخت لوله اسپیرال سخنی به میان بیاوریم می توان این گونه گفت که ورقی که کانال از طریق آن ساخته می شود، به شکل Spiral Seam در اطراف محور لوله گرد دوران پیدا کرده و از خارج برجستگی هایی بر روی کانال اسپیرال گالوانیزه به وجود می آید که موجب استحکام بیشتر کانال اسپیرال گالوانیزه نسبت به دیگر انواع مشابه و معمولی خود می شود. در واقع تکنولوژی ساخت و تولید کانال اسپیرال گالوانیزه بر دوخت و پرس مارپیچی لبه های نوار فلزی استوار می باشد که از طریق فرآیند رولفروم به شکل نرو ماده درآمده می آیند. چهار لبه فرم گرفته و پرس شده که به شکل مارپیچ بر روی سطح خارجی کانال ایجاد می شود سبب استحکام بالای کانال اسپیرال گالوانیزه می شود.
کانال اسپیرال گالوانیزه ساده مانند کانال اسپیرال در سیستم های گرمایش و سرمایش به منظور انتقال هوا و گرد و غبار و همینطور مواد زائد و سیستم شوتینگ زباله نیز مورد کاربری قرار می گیرد. کانال اسپیرال گالوانیزه آلومینیوم به دلیل وزن کم، ضخامت کم و مقاومت در برابر شکستگی جانشین بسیار مناسبی برای لوله های سیمانی ساختمانی می باشد که دارای تأییدیه سازمان نظام مهندسی نیز می باشد. نوع دیگری از کانال اسپیرال گالوانیزه در اشکال استوانه ای و بیضی شکل می تواند به عنوان روکش یا داکت(duct) در پروژه های تنیدگی در انواع سازه های بتنی در کارگاه پل ها، پارکینگ طبقاتی، آپارتمان سازی و مخازن بتنی مورد استفاده قرار بگیرد مانند کانال اسپیرال گالوانیزه استیل. جملگی این موارد بر مزایا و برتری های کانال اسپیرال گالوانیزه می افزاید. ضمنا کانال اسپیرال گالوانیزه مشبک به منظور استفاده در انواع فیلترهای سوخت رسانی، تصفیه گاز، روغن، گازوییل، صنایع خودروسازی و پالایشگاهی و نیروگاهی مورد استفاده قرار می گیرد. کانال اسپیرال گالوانیزه دوجداره که شامل عایق صوتی و حرارتی می باشد، دارای 2 لایه کانال اسپیرال گالوانیزه بوده که در قسمت میانی آن ها پشم شیشه قرارگرفته و باعث کاسته شدن سروصدا و مصرف انرژی می شود.
مزایای کانال اسپیرال گالوانیزه
از جمله مزایا و ویژگی های کانال اسپیرال گالوانیزه می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- به خاطر وجود امکان پیش تولید، انبار کالا و متداول و دردسترس بودن اتصالات زمان تحویل و اجرا به حداقل زمان خود می رسد.
- کانال اسپیرال گالوانیزه به جهت دارابودن سطح جانبی کمتر در مقایسه با کانال چهارگوش دارای اتلاف انرژی کمتری می باشد.
- کانال اسپیرال گالوانیزه برحسب نوع و مکان کاربرد از مصالح متفاوتی تولید می شود مانند ورق گالوانیزه، آلومینیوم و استیل که جنس آلومینیوم آن مناسب شرایط مرطوب و نوع استیل آن در محیط های بهداشتی به کار برده می شود.
- در مقایسه با کانال گرد به جهت دارا بودن درز طولی کمتر از استحکام بیشتری و در مقایسه با کانال چهارگوش از صدا و افت فشار کمتری برخوردار می باشد.
- دارا بودن نمای زیبا و مدرن در کانال اسپیرال گالوانیزه همانطور که اشاره شد مناسب اماکن برای طراحی اکسپوز می باشد.
- کانال اسپیرال گالوانیزه نیاز کمتری به ساپورت و فلنج و دیگر اتصالات داشته که موجب تولید و نصب آسان آن می شود.
- انتقال و تقسیم جریان هوا در کانال اسپیرال گالوانیزه به خوبی انجام شده که سبب ایجاد جریان یکنواخت هوا می شود.
- کانال اسپیرال گالوانیزه فاقد نشتی هوا بوده و عایق کاری آن نیز به آسانی انجام می شود.
- کانال اسپیرال کالوانیزه در بازه دمایی 30- تا 250+ درجه سانتیگراد مقاومت خوبی از خود نشان می دهد.
بدون نظر