دستگاه‌های هوا ساز می‌توانند به طور مؤثر دما و رطوبت هوا را تنظیم کنند. این ویژگی به حفظ شرایط مطلوب و راحت در محیط‌های مختلف کمک می‌کند. اکثر دستگاه‌های هوا ساز دارای فیلترهایی هستند که به تصفیه هوا و حذف ذرات معلق، آلاینده‌ها و گرد و غبار کمک می‌کنند. این ویژگی برای محیط‌های حساس به کیفیت هوا (مانند بیمارستان‌ها، آزمایشگاه‌ها، و صنایع دارویی) بسیار مفید است.بسیاری از دستگاه‌های هوا ساز به سیستم‌های هوشمند مجهز هستند که می‌توانند عملکرد دستگاه را بر اساس شرایط محیطی و نیازهای خاص تنظیم کنند. در ادامه به معرفی انواع دستگاه های هوا ساز می پردازیم با ما همراه باشید.

دستگاه هوا ساز چیست؟

دستگاه هواساز دستگاهی است که همراه با سیستم‌های گرمایش و سرمایش به کار می‌رود تا هوا را در ساختمان به جریان انداخته و آنجا را تهویه کند. دستگاه های هواساز دستگاه‌های بزرگ و پیچیده‌ای هستند و به سیستم کانال‌کشی متصل می‌شوند که هوای خارج شده از داخل ساختمان را جمع می‌کنند و هوای تهویه شده را در داخل فضای ساختمان پخش می‌کنند. تولیدکنندگان دستگاه هواساز این ابزار را با مشخصات متفاوتی تولید می‌کنند. در این مقاله نکاتی را بیان کرده‌ایم که به خرید یا فروش هواساز مناسب برای اهداف مشخص به شما کمک می‌کنند.

دستگاه هوا ساز

اجزای اصلی سیستم هوا ساز

یکی از مهم‌ترین مواردی است که هنگام خرید دستگاه هواساز باید بدان توجه شد، اندازه است. به‌طورمعمول، افراد دستگاهی را می‌خرند که با ظرفیت مکان یا ساختمانی که قرار است تهویه شود، مطابقت داشته باشد. یک منزل مسکونی در مقایسه با یک ساختمان بزرگ به دستگاه هواساز کوچک‌تری نیاز خواهد داشت. بنابراین، باید اندازه‌هایی را در نظر بگیرید که از همه رایج‌ترند. اجزای اصلی سیستم هوا ساز از فن سانتریفیوز محوری، کویل های آب سرد و گرم، انواع فیلتر های قابل شستشو، رطوبت زن و رطوبت گیر، محفظه اختلاط کننده، لرزه گیر ها، تجهیزات و قطعات کنترل کننده الکتریکی و مکانیکی، کانال تغذیه هوا به داخل ساختمان و .. تشکیل شده است.

فن : فن‌ها برای جابه‌جایی هوا در سیستم استفاده می‌شوند. آنها هوا را از محیط گرفته و از طریق کانال‌ها یا سیستم‌های لوله‌کشی به نقاط مختلف منتقل می‌کنند.

فیلتر هوا : فیلترها برای پاکسازی هوای ورودی از گرد و غبار، ذرات معلق، و آلاینده‌ها استفاده می‌شوند تا هوای وارد شده به سیستم تمیز باشد.

رادیاتور یا کویل:این قطعه برای گرمایش یا سرمایش هوای عبوری از سیستم استفاده می‌شود. رادیاتورها معمولاً با آب گرم یا سرد کار می‌کنند تا دمای هوا را تنظیم کنند.

دمپرها: دمپرها برای کنترل جریان هوا به مناطق مختلف یا به داخل سیستم استفاده می‌شوند. آنها می‌توانند به صورت دستی یا اتوماتیک باز و بسته شوند.

سیستم تهویه: این سیستم‌ها برای تأمین هوای تازه و خروج هوای آلوده از فضاهای داخلی به کار می‌روند. می‌توانند به صورت مستقل یا در تعامل با سیستم‌های تهویه مطبوع (AC) باشند.

کنترلر و سنسورها : سیستم‌های هوارسان معمولاً دارای کنترلرهایی هستند که با کمک سنسورها دما، رطوبت، و فشار هوا را کنترل و تنظیم می‌کنند تا شرایط مناسب حفظ شود.

سیستم لوله‌کشی : لوله‌های هوا یا کانال‌ها برای هدایت و توزیع هوای تصفیه شده یا گرم/سرد شده به داخل فضاهای مختلف طراحی شده‌اند.

عایق‌بندی: عایق‌ها برای جلوگیری از اتلاف انرژی در طول انتقال هوا به کار می‌روند و به حفظ دمای هوا کمک می‌کنند.

مبدل حرارتی: در برخی از سیستم‌ها، مبدل‌های حرارتی برای انتقال حرارت از هوای گرم به هوای سرد یا بالعکس استفاده می‌شوند. این مبدل‌ها می‌توانند انرژی را بین دو جریان هوایی مختلف منتقل کنند.

نکات مهم در نحوه نصب سیستم هوا ساز

فضای موجود برای نصب دستگاه، یکی دیگر از عواملی است که باید همراه با اندازه در نظر گرفته شود. برخی از افراد ترجیح می‌دهند دستگاه هواساز را در پشت‌بام ساختمان نصب کنند تا فضای لازم برای استفاده از تجهیزات دیگر را نگیرد. به‌هرحال، یک اتاق مکانیکی مجزا،  رایج‌ترین محلی است که برای نصب دستگاه هواساز استفاده می‌شود، بنابراین، خریداران ترجیح می‌دهند دستگاهی را بخرند که اندازه‌اش با محل نصب آن متناسب باشد.

نحوه نصب دستگاه هوا ساز

کاربرد های انواع دستگاه هوا ساز

انواع دستگاه هواساز که برای سیستم گرمایش به کار می‌روند، با دستگاه‌هایی که در سیستم‌های تهویه و سرمایش استفاده می‌شوند، تفاوت دارند. تفاوت آن‌ها به دلیل عناصر گرمایش و سرمایش است که در آن‌ها نصب شده‌اند؛ بنابراین، بدیهی است که دستگاه هواساز را باید متناسب با شرایط آب و هوایی که در آن زندگی می‌کنید، انتخاب کنید. یا حتی می‌توانید دستگاه‌های گرمایش را برای فصل زمستان و سرمایش را برای فصل تابستان انتخاب کنید. از مهم ترین کاربرد های دستگاه هوا ساز می توان به استفاده از این دستگاه در ساختمان های تجاری و مسکونی اشاره کرد. سایر کاربرد های سیستم هوا ساز عبارتند از :

  • مراکز آموزشی
  • گلخانه و مراکز کشت
  • اتاق ها سرور و دیتا سنتر
  • آزمایشگاه و مراکز تحقیقاتی
  • فرودگاه و ایستگاه های قطار
  • محیط های صنعتی و کارخانه ها
  • مراکز خرید و فروشگاه های بزرگ
  • بیمارستان و محیط های بهداشتی
  •  سیستم گرمایش و سرمایش مرکزی

کاربرد دستگاه هوا ساز

معرفی انواع دستگاه هواساز

به طور کلی دستگاه هوا ساز به دو نوع گاز سوز مستقیم و گاز سوز غیر مستقیم دسته بندی می شوند. هواساز گازسوز مستقیم که از یک کوره گازی برای تخلیه محصولات احتراق در جریان هوای جبرانی تأمین شده برای ساختمان تشکیل می‌شود.هواساز گازسوز غیرمستقیم مهروموم شده‌اند و هیچ محصول احتراقی ندارند که در جریان هوای جبرانی تخلیه شود.بنابراین، باید مدلی را سفارش دهید که با نیازهایتان مطابقت داشته باشد. سایر نکات مهم در خرید این دستگاه عبارتند از :

  • نوع فن نصب‌شده در دستگاه
  • نوع فیلترهای به کار رفته در دستگاه
  • محدوده حرارتی محیط نیز باید در نظر گرفته شود.
  • نوع قابی که برای محافظت از دستگاه در برابر شرایط آب و هوایی سخت استفاده شده است، به‌علاوه، ضخامت قاب را نیز باید در نظر بگیرید.

انواع دستگاه هوا ساز

بدون نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *